Successos
Societat 06/03/2023

La recerca de Malén Ortiz continua en una finca de Calvià

Operatius de la Guàrdia Civil continuen amb la investigació, que es manté sota secret

ARA Balears
1 min
Operatius a la zona on continua la investigació, a Calvià.

PalmaLa recerca de Malén Ortiz, la jove desapareguda el 2013, s'ha intensificat aquest dilluns als voltants d'una finca de Calvià, segons han informat mitjans locals i han confirmat fonts properes al cas. Per ara, els investigadors de la Guàrdia Civil mantenen el cas sota secret, però asseguren que la recerca mai no s'ha aturat i desmenteixen que s'hagi "reprès".

Si bé aquestes mateixes fonts del cos policial no confirmen si ha aparegut una nova pista entorn del cas, han confirmat que hi ha agents desplaçats al municipi de Calvià per continuar amb la investigació, on podrien trobar noves informacions. Segons han recordat alguns mitjans, la finca que rastregen a hores d'ara va ser un dels darrers llocs on va estar la jove abans de desaparèixer. 

Concretament, els agents s'han desplegat a l'àrea de la Porrassa, segons ha informat Europa Press. Ara bé, en els darrers anys s'han fet més gestions que no han transcendit a l'opinió pública. De fet, en els darrers anys s'han conegut molt poques novetats sobre la desaparició.

Desaparició forçosa

Ortiz va desaparèixer quan tenia 15 anys, i va ser vista per darrera vegada a la rotonda dels pirates de Magaluf quan anava a dinar a la casa del seu al·lot a Son Ferrer, després de sortir de l'institut de Santa Ponça. Així ho van revelar les imatges d'unes càmeres de seguretat el 2019.

Aleshores la recerca es va fer per terra, mar i aire. Al principi, es va considerar la hipòtesi d'una desaparició voluntària, però posteriorment va cobrar força la d'una desaparició forçosa. Des d'aquest moment, familiars i amics de la jove han organitzat concentracions periòdiques per reivindicar el seu record.

stats