Societat 08/02/2022

La Guàrdia Civil destrueix un projectil d'artilleria de la Guerra Civil

El van trobar uns obrers al refugi de l'Arenalet d'Aubarca, Artà

ARA Balears
1 min
La Guàrdia Civil analitzant el projectil.

PalmaLa Guàrdia Civil ha destruït un projectil d'artilleria de l'època de la Guerra Civil localitzat al Parc Natural de Llevant, a Artà. Segons ha informat Europa Press, els agents han indicat que divendres passat, uns obrers que es trobaven fent treballs al refugi de l'Arenalet d'Aubarca, van trobar enterrat un projectil d'artilleria de 105 mil·límetres.

Després de comunicar la troballa i posar-la en coneixement de la Guàrdia Civil, es van desplaçar al lloc especialistes del Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil (Gedex). Una vegada allà i després de comprovar la zona i l'estat del projectil, els artificiers van decidir traslladar-lo a una platja pròxima que es trobava a uns 50 metres del refugi per fer-lo detonar, mitjançant una explosió controlada com és habitual en aquests casos, prenent les mesures de seguretat necessàries.

Des de la Guàrdia Civil han recordat a tothom que descobreixi qualsevol tipus de projectil o artefacte explosiu, que s'abstingui de tocar-lo, moure'l o manipular-lo, i avisi immediatament al telèfon 062, ja que encara que sembli inservible pot explotar en continuar en al seu interior el material explosiu.

stats