Tribunals
Societat 05/07/2022

Gual de Torrella nega pressions polítiques i defensa que l'adjudicació del club nàutic d'Eivissa "s'ajustava a la llei"

L'expresident de l'APB ha declarat durant dues hores als jutjats de la via d'Alemanya pel cas Ports

ARA Balears
1 min
Gual de Torrella aquest dimarts als jutjats de Via Alemanya.

PalmaL'expresident de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, ha negat, aquest dimarts durant el judici pel cas Ports, pressions polítiques per beneficiar el club nàutic d'Eivissa (CNI) i ha defensat l'adjudicació perquè "s'ajustava a la llei".

Durant la seva declaració, l'expresident ha assegurat que ni la presidenta del Govern, Francina Armengol, ni tampoc cap membre de l'Executiu tenien cap mena de vinculació amb el cas que s'està jutjant, tot i que ha matisat que han aturat diversos projectes que no tenien l'aprovació d'alguna de les parts implicades.

Segons ha informat Europa Press, Gual de Torrella ha declarat durant dues hores davant la jutgessa que investiga el presumpte tripijoc d'un concurs per afavorir el club. Aquesta instrucció forma part del cas Ports, en la qual l'expresident de l'APB va declarar l'octubre de l'any passat per un presumpte tripijoc del concurs per la gestió d'amarradors a Menorca.

L'expresident de l'APB ha arribat, al voltant de les 09.25 hores, als jutjats de la via d'Alemanya per declarar davant la titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, Martina Mora. En sortir, ha asseverat que, durant la seva declaració, ha intentat contestar "totes les preguntes" de la jutgessa. "Els clubs nàutics són les entitats que poden corregir aquesta pressió de la demanda", ha indicat, i després ha afegit: "Aquí no hi ha hagut controvèrsies jurídiques".

En aquest sentit, s'ha referit als preus dels amarradors que "estan exclosos dels residents" i ha asseverat que "cap concurs estava fet a mida". A més, ha recalcat que l'adjudicació va "ser justa per una qüestió social".

stats