Societat 22/04/2022

La grip continua a l'alça a les Balears, però lluny de les xifres prepandèmia

La xifra de casos s'ha triplicat en comparació amb l'any passat

ARA Balears
1 min
Un nin costipat. /ISAAC BUJ

PalmaEls casos de grip continuen augmentant a les Illes Balears i en comparació amb l'any passat els casos detectats s'han triplicat. Tot i l'increment registrat els darrers dotze mesos, la realitat és que la xifres de persones que han passat aquesta malaltia a l'Arxipèlag és molt lluny de les d'abans de l'inici de la pandèmia.

Actualment, unes setmanes abans que s'acabi la temporada de grips, a les Illes Balears s'han detectat un total de 2.503 casos, el triple que l'any passat, quan Salut en va notificar 881, però molt per davall de les xifres del 2019, quan 13.523 residents a l'Arxipèlag van passar-la. La xifra continua augmentant si retrocedim més anys, i en el 2017 la xifra de casos detectats enguany suposa només el 10% del total que es va notificar.

La vacunació i les restriccions sanitàries han estat elements clau per evitar que es recuperin xifres d'abans de la pandèmia, però per contra, la relaxació d'aquestes mesures ha provocat que la xifra sigui molt superior a la de l'any passat, quan la vida dels ciutadans a les Illes Balears estava marcada per restriccions sanitàries com la distància social, la mascareta o les limitacions de reunions socials.

Tot i que, en principi, la temporada de grip està a punt d'acabar, i podria dir-se que les Illes han arribat ja al pic de la malaltia, la Conselleria de Salut assegura que és "impossible" preveure quan s'acabarà la temporada i si estam vivint actualment el pic de la grip. Des de Salut asseguren que la temporada d'enguany té una "comportament anormal" i han assegurat que esperen que amb l'arribada del bon temps "millori la situació".

stats