Societat 26/10/2020

El Gremi de Margers es reunirà amb el Consell per exigir la paralització de les obres de la carretera vella d'Andratx

El col·lectiu es veurà amb la presidenta de la institució, Catalina Cladera, per denunciar l'incompliment per part de l'Ajuntament d'Estellencs de les condicions contractuals relatives a la pedra en sec

T.riera
1 min
Imatge del marge que s'està construint a la carretera vella d'Andratx./ GREMI DE MARGERS DE MALLORCA

ManacorEl Gremi de Margers de Mallorca es reunirà aquest dimarts capvespre amb Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, per exigir la paralització de les obres de la carretera vella d'Andratx. Els margers denuncien que l'Ajuntament d'Estellencs tolera l'incompliment de totes les condicions del contracte relatives a la pedra en sec.

L'agrupació independent exigeix que s'inspeccionin les obres i que es paralitzin perquè es facin així com prescriuen les condicions i la normativa de la serra de Tramuntana. El gremi assenyala que l'Ajuntament d'Estellencs va encarregar l'obra amb una subvenció del Consell de Mallorca i apunta que "no es pot permetre" que un marge fet amb doblers públics es faci "de qualsevol manera". El passat 15 d'octubre, el Gremi de Margers ja es manifestà davant el Palau Reial amb les mateixes reivindicacions.

En una nota de premsa, indiquen que les obres suposen un "perill més que evident" per al trànsit. Al·leguen que la construcció del marge no compleix cap dels requisits que ha de tenir una estructura de pedra en sec, encara que aquests "es troben especificats a les bases de contractació".

El col·lectiu assenyala que l'obra representa un clar exemple de "mala pràctica professional" en un entorn protegit com la serra de Tramuntana.

stats