Societat 22/11/2022

Una gravació de vuit hores trobada en el telèfon de la dona assassinada a Ciutadella incrimina el marit

Se senten molts de vòmits i arcades, i fins i tot se sent la víctima dir "em mor" i a ell "deixa-la que es mori"

Iván Martín
2 min
Imatge de la nau industrial on van succeir els fets.

MAÓLa Policia Nacional va trobar en el telèfon de la dona presumptament assassinada a Ciutadella l'any 2018 una gravació de vuit hores de durada el dia de la seva mort, que va resultar clau per considerar el marit com a sospitós. Així ho ha explicat davant un Tribunal del Jurat a Palma, una funcionària policial que va participar en la investigació. La Fiscalia i el Govern Balear demanen una condemna de 25 anys de presó per al marit de la víctima, al qual acusen d'haver preparat a la seva dona un còctel amb una dosi letal d'MDMA i sangria, i d'haver-li submergit el cap a l'aigua per acabar de matar-la.

D'altra banda, es desconeixen els motius pels quals la víctima va decidir gravar durant tot el dia. Aquesta gravació comença a la platja, on ella i el seu marit es dedicaven a vendre begudes. De fet, la gravació va suposar la prova clau per deixar de considerar el cas una mort accidental. Segons ha afirmat la Policia, a la darrera part de l'àudio se senten molts vòmits i arcades, i fins i tot se sent la víctima dir "em mor" i a ell dir "deixa-la que es mori". La gravació íntegra és una de les proves que analitzarà el jurat. La policia va considerar que "era evident" que en tan mal estat la dona "no s'hauria ficat en el jacuzzi", com afirmà el marit, que sosté que els dos van entrar a la banyera en actitud afectuosa, que es va quedar adormit i la va trobar morta i amb el cap submergit després de despertar-se. L'àudio acaba cap a les 4.20 hores de la matinada i l'acusat no va cridar al 112 fins a les 5.50 hores.

La nit dels fets es trobava a la nau industrial una amiga de la infància de la víctima. Els investigadors creuen que el marit es dirigia a ella en pronunciar la frase "deixa-la que es mori" que se sent a l'àudio. Els policies locals que van anar al lloc del sinistre han coincidit a assenyalar que la testimoni es trobava "terroritzada" i que tenia "molta por" envers el marit de la seva amiga. Només deia "no m'apropeu a ell, han passat coses molt serioses". La dona havia viatjat a Menorca per passar uns dies amb la seva amiga i dormia en una habitació de la nau industrial. Després de l'incident va reservar un hotel, on un agent de la policia es va entrevistar amb ella i en aquesta conversació acusà el marit de la seva amiga d'intentar-la drogar dies enrere.

En aquell moment el cas s'investigava com una mort accidental, i se li va comunicar a la dona que se'n podia anar i abandonar el país dos dies més tard. Una vegada a Veneçuela, un agent va parlar amb ella des d'Espanya per intentar convèncer-la per declarar i s'hi va negar. La Fiscalia instà un procediment per mirar de forçar aquesta declaració, però l'Audiència el va denegar i no se la podia extradir en qualitat de testimoni. Es dona la circumstància que Veneçuela havia sol·licitat l'any 2015 l'extradició de l'acusat com a presumpte autor de la mort d'una parella anterior a 2010. Com que l'home tenia la nacionalitat espanyola, Espanya denegà la petició.

stats