Mobilitat
Societat 07/02/2023

La gratuïtat del transport públic dispara un 54% el nombre de passatgers de l'EMT

L'Ajuntament de Palma espera que les xifres millorin, encara més, els pròxims mesos

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT a Palma

PalmaL'EMT ha registrat el millor mes de gener de la seva història pel que fa al nombre de passatgers. Aquest dimarts l'Ajuntament de Palma ha detallat que en el primer mes de l'any 3,1 milions de passatgers han utilitzat el transport públic urbà de Ciutat, xifra que bat el rècord històric, que era de dos milions el mes de gener de l'any passat. La gratuïtat del transport públic ha disparat el nombre de residents a Palma, que aposten ara pel transport públic per desplaçar-se i aquestes xifres en són la clara demostració.

En aquest sentit, cal recordar que el gener ha estat el primer mes en què viatjar amb els busos de l'EMT és gratuït i que s'espera que aquestes xifres de passatgers continuïn augmentant durant els pròxims mesos i es batin nous rècords. Per al batle de Palma, José Hila, aquestes xifres són la demostració que "els ciutadans aposten pel transport públic i, en aquest cas, per l'EMT", i ha remarcat que "aquest és el camí que s'ha de seguir".

Hila ha destacat també l'aposta ferma de l'Ajuntament de Palma i dels governs balear i espanyol per potenciar l'ús del transport públic i assegura que xifres com la del nombre dels passatgers que han fet servir l'EMT per desplaçar-se demostren que es prepara un nou futur.

stats