Transport públic
Societat 03/01/2023

La gratuïtat de l'autobús de Palma arranca amb normalitat

Es preveu que n'augmentin els usuaris amb la tornada dels escolars als centres

1 min
Autobús Palma

PalmaL’inici del servei gratuït del transport públic a la ciutat de Palma s’ha iniciat amb "total normalitat", segons ha informat el Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma. La mateixa nit de Cap d’Any, just després de la 1 h de dia primer de gener de 2023, es va iniciar el servei gratuït amb el NitBus. Aquest passat dilluns, primer dia laborable, també es va desenvolupar amb normalitat.

En canvi, l'EMT preveu un augment a partir del pròxim dilluns 9 de gener, quan finalitzin les vacances escolars. Per això, s'han prevists reforços. A més, s’ha detectat un especial increment de la demanda d'informació a l'oficina d’atenció al client i a les Oficines d’Informació a la Ciutadania (OAC) per resoldre dubtes sobre la gratuïtat.

Cal recordar que per utilitzar el transport gratuït, només cal fer servir la targeta ciutadana, sense cap acció prèvia, i que els sistemes informàtics estan preparats per reconèixer la promoció. Així mateix, l'EMT ha recomanat comprovar si no ha caducat la targeta, es pot comprovar cada vegada que es puja al bus a la pantalla de la validadora. Actualment hi ha gairebé 400.000 targetes ciutadanes a Palma i més de 500.000 si es compten les targetes d'altres municipis amb conveni amb el servei de l'EMT de Palma.

stats