transport públic
Societat 14/12/2022

L'autobús a Palma serà gratuït el 2023 amb la targeta ciutadana

La Conselleria de Mobilitat aportarà 20 milions d'euros per fer front a la mesura municipal

Aina Vidal
2 min
Autobús EMT

PalmaL'autobús serà gratuït l'any vinent a Palma per als qui tinguin la targeta ciutadana. Així ho ha anunciat aquest dilluns el batle de Palma, José Hila, que, acompanyat del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha especificat que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) rebrà al voltant de 20 milions d'euros per compensar aquesta gratuïtat.

D'aquesta manera, els qui tinguin targeta ciutadana podran viatjar gratuïtament en els autobusos de l'EMT de Palma al llarg del 2023. Aquells que no en disposin hauran de pagar el bitllet senzill. Aquesta mesura té un doble objectiu. Hila ha explicat que, d'una banda, es pretén ajudar les famílies enfront de l'alça dels preus derivada de la guerra d'Ucraïna i, de l'altra, és una aposta per la mobilitat sostenible.

"Palma ha estat una de les ciutats que millor s'ha recuperat de la crisi derivada de la pandèmia, però això no suposa que no hi hagi famílies que tinguin dificultat per a arribar a fi de mes", ha ressaltat l'edil de Palma, qui ha destacat aquesta nova mesura, "un pas més després que des de l'1 de setembre es bonifiquessin el 50% dels abonaments de l'EMT".

En paraules d'Hila, "és una mesura per a estar al costat de la família ja que suposa un descàrrec i, a més, ajuda amb la mobilitat sostenible". "Serem la ciutat més gran d'Espanya amb el transport públic gratuït", ha subratllat. La gratuïtat s'ha aconseguit amb la coordinació amb la Conselleria de Mobilitat, encarregada de gestionar l'aportació del Govern per a bonificar el transport urbà. Per part seva, el conseller Marí ha agraït "el treball conjunt" amb l'Ajuntament de Palma. "Ens permet convidar a la ciutadania a utilitzar el transport públic perquè el privat sigui cada vegada menys utilitzat", ha insistit.

Així mateix, ha ressaltat que aquesta mesura pretén "fidelitzar" als usuaris de l'EMT. Cal destacar que només a Palma, 370.000 persones disposen de targeta ciutadana."El transport públic es converteix així en una alternativa real al privat", ha dit Marí, qui ha abundat en què el "principal objectiu" és reduir l'ús del cotxe privat. Cal recordar que la targeta ciutadana es pot sol·licitar a les Oficines d'Atenció Ciutadana de Sant Agustí, de Pere Garau i de Sant Ferran. O bé a l'Oficina d'Atenció al Client de l'EMT.

stats