Un gran mostrador de rebosteria
Aquest diumenge Esporles acull la X Fira Dolça amb concursos i moltes actuacions
PalmaCom cada any, el primer diumenge d’octubre se celebra la Fira Dolça a Esporles, amb la qual tot el municipi es converteix en un gran mostrador de coques dolces i rebosteria. Això no obstant, hi tenen cabuda altres temes, com l’art, la música, la caça, els castellers, la gastronomia en general...
Així, demà els esporlerins es despertaran en un ambient ben dolç i festiu i de bon dematí els més llépols ja podran berenar en les diverses parades que hi haurà repartides pel poble.
Animació
A partir de les 11 hores, la fira serà animada per una cercavila en la qual participaran la Banda Lira Esporlerina, Bocs i Focs, Batukadell (batucada de l’Escola Municipal de Música i Dansa del municipi) i els Xeremiers d’Esporles amb ballada de la Rondalla Maristel·la.
Entre les activitats que es duran a terme durant la jornada, cal destacar la instal·lació de l’exposició anual FabricArt, dels joves artistes locals, a la recent estrenada Casa del Poble; el concurs de rebosteria, que hauran de ser en forma de rosaris, i el concurs de tall amb motoserra.
Concurs de rebosteria
És costum a Mallorca que el padrí jove regali al seu fillol un rosari ensucrat per Tots Sants. Aquest rosari és un enfilall de panellets, bombons, caramels i altres peces de rebosteria, amb una rotllana de carabassat ensucrada, anomenada patena. Per tal de potenciar aquest costum que ja es comença a perdre, i també per obrir la porta a la innovació, des de l’Ajuntament d’Esporles han dedicat el concurs de rebosteria d’enguany a aquest dolç tan nostrat. Així mateix, enguany, per celebrar la desena edició d’aquesta fira, es repartiran premis en metàl·lic.
Els interessats a participar-hi hauran de fer un rosari d’aquest estil, que pot estar confeccionat amb panellets, bombons i menjars dolços tradicionals. També s’hi poden afegir elements innovadors, sempre que es puguin menjar i siguin fets en casa. Un cop elaborat, l’hauran de presentar el mateix dia de la fira entre les 9 i les 12 hores a la Casa del Poble.
Un jurat format per professionals del sector de la rebosteria i experts gastrònoms locals serà l’encarregat d’adjudicar els tres premis. El primer estarà dotat de 300 euros; el segon, de 150 €, i el tercer serà un dinar o sopar per a dues persones al restaurant Miramar de l’Escola d’Hoteleria.
El concurs de tall amb motoserra tindrà lloc a l’aparcament del Canonge Garau i està patrocinat per Munné Maquinaria Agrícola SL, per Verdesca Jardineria, STIHL, pel Bordoy B.F restaurant De Canet, pel restaurant Sa Bodega i pel bar Deportiu.
Més activitats
El mateix aparcament acollirà a partir de les 15.30 hores el Territori verdesca, que inclourà entreteniment infantil amb el grup Pirates pirats, Xavi de Tom, Eric Werall i folk suec, Mike DJ Cocarroll, Bocs i focs, entre d’altres.