Societat 18/02/2019

El Govern i la UIB fan la primera passa per a la creació del Museu de la Ciència i de la Tècnica

La ubicació encara està per determinar i la intenció és que sigui un museu en xarxa amb diferents vessants i un centre d'interès cultural i turístic

T. C.
2 min
Fanny Tur, consellera de Cultura, i Llorenç Huguet, rector de la UIB

PalmaLa consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han signat aquest dilluns el protocol d'actuacions per crear el Museu de la Ciència i de la Tècnica a Palma. La consellera ha assenyalat que l'objectiu d'aquest protocol és fixar els elements conceptuals i el desenvolupament que garanteixin la viabilitat del projecte museístic.

"Hem fet la primera passa per elaborar la memòria d'implantació del Museu de la Ciència i la Tècnica a les Balears, la ubicació del qual es determinarà en el futur", ha destacat Tur.

El rector de la UIB ha subratllat que la intenció de les institucions implicades és potenciar un museu en xarxa amb diferents vessants. "Volem que sigui un centre d'interès cultural i turístic, un espai de difusió i divulgació de la ciència balear i d'esperonament de vocacions científiques".

Huguet ha manifestat que l'existència d'un espai físic d'exhibició permanent (i també d'emmagatzematge i de treball) se subordinaria a les necessitats de l'existència d'una plataforma digital, "absoluta protagonista tant a l'interior del museu com per a la seva projecció exterior en forma de web interactiva".

Pel que fa a la definició inicial del museu, el protocol recull que el centre podria combinar de manera intel·ligent els objectius tradicionals dels museus de ciència (la cohesió de la cultura científica, la creació de marca i identitat territorial, la divulgació de la pràctica científica i coordinació d'iniciatives alienes ja en marxa) i la innovació que representaria donar un protagonisme absolut a les noves tecnologies.

Segons el conveni, la Conselleria de Cultura col·laborarà econòmicament amb la creació i gestió del centre museístic, com també amb l'aportació al museu de peces que pertanyin a l'àmbit geogràfic de les Illes Balears. La UIB aportarà un grup de treball format per especialistes en temes museístics per poder treballar amb els convenis específics que deriven d'aquest protocol.

stats