Societat 03/11/2021

El Govern tramitarà més de 3,6 milions en ajudes de fons europeus per al sector del transport

Són ajudes per a la renovació de les flotes que van de 2.500 a 200.000 euros

ARA Balears
2 min
Un camió de mercaderies en un port.

PalmaLa Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha anunciat aquest dimecres que tramitarà més de 3,6 milions en ajudes de fons europeus per al sector del transport. El Govern ha explicat que són ajuts per a la renovació de les flotes de transport de passatgers i mercaderies que oscil·len entre 2.500 i 200.000 euros en el cas de l'adquisició de vehicles d'hidrogen.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s'ha reunit amb representants de la Federació Balear de Transport (FEBT), ASTRAME i PIME Eivissa per donar a conèixer els detalls de les ajudes, que s'emmarquen en el Pla de recuperació i resiliència del govern espanyol aprovat per la Unió Europea.

Aquestes primeres ajudes, que per al conjunt de l'Estat tenen una quantia global de 174 milions d'euros, formen part d'un pressupost més alt –de fins a 400 milions d'euros– que s'anirà aportant una vegada que es gasti i justifiqui la primera partida. Les empreses i els autònoms de transport de les Illes, en aquesta primera fase, podran rebre fins a 3.621.025 euros per renovar la flota de vehicles. El Govern ha apuntat que hi ha la previsió que s'obri també una segona línia d'ajudes per digitalitzar aquestes empreses i per un import de 110 milions d'euros.

Aquests ajuts tenen com a beneficiaris els titulars d'autoritzacions de transports de passatgers, en vehicles de més de vuit places i de mercaderies. El criteri de repartiment és el nombre de vehicles de mercaderies i passatgers (no transport públic) domiciliats a la Comunitat. Amb tot, s'hi podran acollir els tipus de vehicles següents: microbusos, minibusos i autobusos (més de vuit places) i de transport de mercaderies (d'entre 3,5 tones i 12 tones o de més de 12 tones).

Les línies de les ajudes de renovació de flota són per donar de baixa vehicles contaminants, adquirir vehicles d'energies alternatives, transformar la propulsió dels vehicles cap a energies menys contaminants i instal·lar punts de recàrrega. L'Executiu ha assenyalat que la previsió és que el govern espanyol completi la transferència d'aquests 3,6 milions el mes de desembre i, dins els tres mesos següents, fer la convocatòria perquè les empreses del sector puguin demanar les ajudes.

stats