Societat 20/12/2019

El Govern aprova una subvenció de 3 milions d'euros per fomentar les instal·lacions fotovoltaiques

Yllanes ha defensat la necessitat d'impulsar les energies netes i un model energètic respectuós amb el medi ambient

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una convocatòria de subvencions de 3 milions d'euros per fomentar les instal·lacions solars fotovoltaiques de particulars, pime, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre.

Aquesta convocatòria pública d'ajudes està cofinançada al 50% amb càrrec al programa FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, segons ha explicat el vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes. El conseller ha defensat la necessitat d'impulsar les energies netes i un model energètic respectuós amb el medi ambient que eviti el consum dels recursos limitats del planeta.

En el cas de pime, associacions empresarials, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre, seran subvencionables les inversions de noves infraestructures fotovoltaiques i noves ampliacions d'instal·lacions existents amb una potència de fins a 50 kWp. En el cas de les instal·lacions promogudes per particulars, serà de 3 kWp.

Quant als projectes d'energia microeòlica, la convocatòria estableix que es podran subvencionar fins a 10 kWp els projectes de pime i entitats sense ànim de lucre i fins a 5 KwP les associacions empresarials. En el cas de les persones físiques, la quantitat subvencionable serà de 10 kWp.

La convocatòria d'ajudes estableix una quantia màxima subvencionable del 50% de la inversió total del projecte en el cas de les persones físiques, les entitats sense ànim de lucre i les comunitats de propietaris. Aquest percentatge és del 30% en el cas de les pime i les associacions empresarials.

Els projectes que es presentin a aquesta convocatòria de subvencions s'han de fer dins del territori balear. A més, s'han d'executar dins del període que va des del dia de la presentació de la sol·licitud fins al termini que fixi la resolució d'atorgament. En qualsevol cas, no podrà ser posterior al 30 de setembre de 2020.

Aquesta convocatòria té el propòsit d'incentivar i impulsar la incorporació de fonts d'energia renovable que redueixin el consum procedent de la xarxa energètica convencional.

stats