Societat 20/03/2020

El Govern reparteix targetes amb 60 euros als 6.152 escolars amb beca de menjador

Aquesta ajuda inicial correspon a cinc euros de dilluns a divendres entre els dies 16 i 31 de març, i es podrà ampliar si continua la suspensió de les classes

Ara Balears
1 min
Imatge del menjador d'una escola de les Balears

PalmaEl Govern balear repartirà targetes amb 60 euros als tutors dels 6.152 escolars d'Educació Infantil, Primària i Secundària beneficiaris de beques de menjador perquè puguin continuar rebent ajuda per als aliments, segons ha informat Efe. L'ajuda inicial correspon a cinc euros diaris de dilluns a divendres entre els dies 16 i 31 de març i podrà ampliar-se si s'allarga la suspensió de les classes arran de l'estat d'alarma pel contagi del coronavirus.

Així ho han explicat aquest divendres els consellers d'Afers Socials i d'Educació, Fina Santiago i Martí March, en una compareixença després de la reunió del Consell de Govern per explicar la mesura. Santiago ha agraït a Caixabank la col·laboració per posar en marxa de manera immediata aquesta "targeta moneder" que només pot emprar-se en botigues d'alimentació per comprar queviures i que suposarà, en aquesta primera etapa, un cost de gairebé 370.000 euros de les arques públiques.

El conseller d'Educació ha explicat que les targetes es remetran als centres educatius perquè ells contactin amb els pares i tutors dels beneficiaris de les beques de menjador i els citi per recollir-les ordenadament. Està previst, ha detallat March, que el procés es completi la setmana que ve.

stats