Societat 02/03/2021

El Govern reclama a Air Europa i Ryanair que no demanin la residència a l'inici de la reserva del bitllet

L'Executiu balear ha demanat a Aviació Civil que exigeixi a les companyies que compleixin el nou sistema d'acreditació per evitar que apugin el preu

Ara Balears
2 min
Un avió d’Air Europa en un aeroport d’Hondures.

El Govern ha reclamat a la Direcció General d'Aviació Civil del Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana que exigeixi a Air Europa i Ryanair que no obliguin els clients illencs a marcar a l'inici de les seves reserves per viatjar si són residents de les Balears. L'objectiu de la petició és evitar que la informació (imprescindible per accedir al descompte del 75%) pugui ser utilitzada per oferir preus diferents entre els compradors residents i els que no ho són.

De fet, les dues aerolínies estan incomplint el nou sistema d'acreditació de la condició de resident en les compres de bitllets, que determina que s'ha de fer al final del procés de compra i no al principi. La modificació va entrar en vigor enguany i les compayies aèries tenien fins al 28 de febrer per adaptar-hi les pàgines web, segons ha explicat la Conselleria de Mobilitat en un comunicat.

Les aerolínies Volotea i Binter, com també per les plataformes de reserves Amadeus, Sabre, Galileo, compleixen la normativa i demanen la certificació de resident al final de la compra. En canvi, hi ha d'altres empreses del grup IAG (Iberia, Iberia Express i Vueling) que permeten veure els preus amb descompte i sense descompte de resident. Al final del procés de compra del bitllet, però, no donen l'oportunitat de seleccionar la condició de residència, amb la qual cosa fan una interpretació de la normativa que el Govern rebutja i està analitzant si és legal.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha explicat que aquest dimarts el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, s'ha tornat a reunir amb els responsables d'Aviació Civil per analitzar la situació i ha conclòs que des de la Direcció General d'Aviació Civil es faran els requeriments oportuns a les aerolínies que no compleixen correctament la nova normativa.

Cal recordar que aquesta reclamació s'ha fet l'endemà que l'organització de consumidors Consubal hagi presentat una denúncia davant el Ministeri de Foment i de Consum contra vuit empreses que continuen obligant els residents de les Balears a marcar a l'inici de les seves reserves per viatjar si són residents a l'Arxipèlag.

stats