Economia 02/03/2021

Consubal denuncia vuit empreses per exigir el certificat de residència quan es comença a reservar un bitllet

Des de l'entitat asseguren que aquestes empreses incompleixen la Llei de pressupostos generals de l'Estat

ARA Balears
1 min
Un avió arribant a l'aeroport.

PalmaL'organització de consumidors Consubal ha presentat una denúncia davant el Ministeri de Foment i de Consum contra vuit empreses que continuen obligant els residents de les Balears a marcar a l'inici de les seves reserves per viatjar si són residents a l'Arxipèlag, la qual cosa encariria el preu dels bitllets, segons ha informat l'agència Efe.

L'entitat adverteix que aquestes empreses incompleixen la Llei de pressupostos generals de l'Estat, que obliga les empreses a modificar l'algorisme utilitzat fins ara que requeria la condició de resident a l'inici de la reserva i no al final de tot el procés per calcular el preu dels bitllets, que per als balears suposa un descompte del 75%.

La denúncia, formulada també davant la Direcció General de Transport Marítim i Aeri del Govern balear, es dirigeix, entre altres companyies, contra Edreams, Rumbo, Viajes Carrefour, Kayak, Iberia, Logitravel, Aireuropa i Ryanair.

A la denúncia de Consubal s'adverteix de l'actitud "poc responsable" d'aquestes empreses i recorda que moltes encara no han tornat els imports dels vols cancel·lats per la pandèmia.

stats