Societat 10/08/2021

El Govern vol multar amb 7.500 euros l'organitzador de les festes a Mondragó i la platja del Carbó

Quan el promotor rebi la notificació de la sanció, disposarà d'un termini per fer-hi al·legacions, en cas que ho consideri oportú

ARA Balears
1 min
Imatge aèria de Mondragó.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha proposat multar amb 7.500 euros el presumpte organitzador de les festes amb velers que es varen fer davant la costa del Parc Natural de Mondragó la nit de Sant Joan i l'endemà a la platja del Carbó, on s'instal·là una pantalla gegant amb un generador. Quan l'organitzador rebi la notificació de la sanció, disposarà d'un termini per fer-hi al·legacions, en cas que ho consideri oportú, segons ha informat aquest dimarts l'Executiu balear.

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha iniciat un expedient sancionador perquè la primera festa es va fer en un parc natural i la segona, en un Lloc d'Interès Comunitari (LIC) de la Xarxa Natura 2000. Totes dues, però, podrien constituir dues infraccions administratives de la Llei 5/2005 de conservació de rellevància ambiental (LECO).

Concretament, es podria haver infringit la Disposició addicional sisena de la LECO, que estableix que "es declara ús prohibit en l'àmbit dels espais de rellevància ambiental marins amb continuïtat ecològica reconeguda la difusió, comercialització i la realització de festes i esdeveniments multitudinaris en embarcacions amb música o que alterin sensiblement els nivells sonors naturals de l'entorn". La norma considera aquestes activitats "incompatibles" amb els objectius de conservació d'aquests espais protegits i amb el descans de les persones que gaudeixen de les platges i el litoral.

En el cas de la festa que es va fer a la platja del Carbó, també es podria haver comès una infracció de l'article 50.1 h) de la LECO, que prohibeix l'"organització d'actes multitudinaris en els espais naturals sense l'autorització preceptiva".

stats