Societat 27/06/2020

El Govern destina 400.000 euros per a projectes de cooperació a Palestina i a països de l'Àfrica

Les persones refugiades i els infants són els principals beneficiaris d'aquesta subvenció

Ara Balears
2 min
Entre els projectes, s'inclou el de millora de la seguretat alimentària de la població de Betlem i Ramallah.

PalmaEl Govern balear ha destinat enguany 400.000 euros a subvencions postemergència a països de l'Àfrica Occidental i l'Orient Mitjà, una suma un 14% major que la de 2019, segons ha informat la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

Entre els projectes als quals s'han autoritzat subvencions, hi figuren el de la millora de les condicions higienicosanitàries de la població refugiada de Palestina més vulnerable desplaçada pel conflicte de Síria i un altre projecte que vol garantir el dret a l'alimentació d'infants a la regió de Diffa, a Níger.

També s'hi inclou el projecte de millora de la seguretat alimentària de la població de Betlem i Ramallah en situació o risc d'exclusió social, afectats per la crisi del coronavirus, a través de l'accés a aliments i productes higiènics de primera necessitat i la reactivació del mercat local (Càritas Menorca). De la mateixa manera, al nord-est de Nigèria s'ha subvencionat un projecte per protegir i proporcionar un entorn familiar per a infants no acompanyats o separats de les seves famílies (Unicef).

Burkina Faso ha rebut fons de les Balears per a un projecte d'assistència a les persones desplaçades internes assentades a la regió de Kaya en matèria d'accés a l'aigua i promoció de bones pràctiques d'higiene en el context de pandèmia del covid-19 (Càritas Mallorca).

A més, s'ha subvencionat un projecte de protecció integrada dels drets i la dignitat de la població palestina, amb especial èmfasi en la igualtat de gènere i la protecció de la infància. També un d'atenció integral per als més petits vinculats amb forces i grups armats a la República Centreafricana (Unicef), un altre de suport a persones vulnerables amb la crisi de seguretat a la ciutat de Doucoumbo (Associació Pa i Mel) i, finalment, un més de protecció a famílies desplaçades pel conflicte al Iemen (Acnur).

stats