Societat 12/04/2021

El Govern enguany preveu tenir 247 habitatges públics en construcció a Palma

Aquest dilluns s'ha posat la primera pedra d'una promoció de 35 pisos ubicats davant de l'antiga fàbrica de Can Ribas de la Soledat

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, posant la primera pedra d'una promoció de pisos a la Soledat, a Palma.

El Govern preveu que enguany hi hagi a Palma 247 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) en construcció d'11 promocions, segons dades de la Conselleria d'Habitatge i Mobilitat. Avui dia n'hi ha 205 de vuit promocions que ja estan en marxa al municipi, mentre que a Mallorca són 381 de 15, i al conjunt de les Balears 578 de 22. Aquest dilluns s'ha posat la primera pedra d'una promoció de 35 pisos ubicats davant de l'antiga fàbrica de Can Ribes de la Soledat, al carrer de Fornaris de Palma.

Es tracta de 35 pisos, dels quals 24 són d'un dormitori de 49 metres quadrats, vuit de dos dormitoris d'entre 64 i 69 m², i tres de tres dormitoris de 85 m². A més, tres dels habitatges són adaptats per a discapacitats. La construcció disposarà de 35 places d'aparcament, tres de les quals també estan adaptades. En conjunt ocuparan una superfície construïda de 3.297,31 m². La inversió total de la promoció és de 5,3 milions d'euros i es preveu que el termini de les obres sigui de 15 mesos.

Aquesta promoció, com la gran majoria dels pisos que fa Govern actualment, es farà seguint la tècnica de bioconstrucció, que utilitza materials naturals de baix impacte ambiental, com ara la ceràmica cuita amb energia renovable, la terra, la pedra i el marès, preferiblement de quilòmetre zero. Aquesta és la línia arquitectònica que fa servir l’Institut Balear de l’Habitatge de les Illes Balears (Ibavi) -com ja va explicar l'ARA Balears-. Concretament, els 35 pisos de la Soledat estaran fets de marès.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat en l'acte per posar la primera pedra a la promoció de la Soledat, i ha recordat que enguany "tenim el pressupost més alt de la història de la democràcia en habitatge de protecció oficial: 64 milions d'euros". Ha afegit que enguany acabarà amb 1.000 habitatges més en construcció o licitació a les Balears. També hi ha assistit el batle de Palma, José Hila, que ha afirmat que aquesta promoció és el principi d'un canvi perquè suposa un espai d'"oportunitats" en una zona "abandonada" i "amb problemes".

A l'esdeveniment també hi han participat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el director general de Mobilitat i Habitatge, Eduardo Robsy i la gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), Cristina Ballester.

stats