Societat 27/04/2022

El Govern posa la primera pedra d'una nova promoció d'onze habitatges públics a Palma

El projecte implica una inversió d'1,6 milions d'euros i estarà finalitzat en un any

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha posa la primera pedra de la nova promoció d’habitatge públic.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Palma, José Hila, han posat aquest dijous la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Ciutat. El projecte tindrà una superfície construïda de 832,64 m², amb una planta baixa i dos pisos i s'hi construiran un total d'11 habitatges. L'Executiu ha explicat que, com ja és norma en les promocions de l'Ibavi, el 15% d'aquests habitatges aniran destinats a joves.

El pressupost de l'obra és d'1,6 milions d'euros i estarà finalitzat el maig del 2023. Durant l'acte, Armengol ha agraït a l'Ajuntament de Palma la "col·laboració constant i la lleialtat institucional" que ha fet possible "fer front a un dels problemes més greus que té aquesta comunitat autònoma, que és accedir a un habitatge digne". La presidenta ha assenyalat que "continuam insistint al Ministeri que seria necessari poder topar els preus del lloguer perquè hi ha una emergència entorn dels preus de l'habitatge a les Illes".

Per part seva, el conseller Marí ha recalcat "l'enorme esforç que fa l'Ibavi per no deixar deserta la licitació de cap promoció d'habitatge de protecció pública, motiu pel qual estam adjudicant la totalitat de promocions d'HPP licitades fins ara aquest 2022".

Adaptació al canvi climàtic

El Govern ha indicat que el sistema constructiu d'aquesta promoció, ideat per l'arquitecte Carles Enrich, vol donar resposta a l'emergència climàtica i d'habitatge. Les prestacions d'il·luminació i ventilació es resolen mitjançant claraboies i xemeneies tècniques. S'aposta per la il·luminació natural, una bona ventilació creuada i s'eliminen passadissos per maximitzar la superfície d'ús real. A més, es proposen patis i terrasses que ajuden a ombrejar els habitatges i a refrescar l'aire gràcies a la vegetació. De la mateixa manera, també es tenen en compte criteris d'estalvi d'aigua i baixa demanda hídrica per tal de garantir un manteniment adequat.

Els materials emprats en la construcció són de baix impacte ambiental i les tècniques constructives es basen en l'arquitectura tradicional. L'Executiu ha informat que s'utilitzaran forjats prefabricats de fusta i parets mestres ceràmiques. A la façana principal es preveuen persianes enrotllables de fusta com a sistemes d'enfosquiment que també permeten una bona gestió de la privacitat dels usuaris, sobretot als habitatges de la planta baixa.

stats