Societat 24/07/2020

El Govern es personarà en el judici per la mort de la dona apallissada pel seu marit a Palma

La portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, ha demanat a la ciutadania "militància activa" contra la violència masclista

Ara Balears
2 min
La portaveu del Govern, Pilar Costa, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern va assegurar que el cessament de Carbonell no es planteja.

PalmaEl Govern es personarà com a acusació particular en el judici per l'assassinat masclista de la dona de 52 anys que va morir aquest dimarts a l'hospital Son Espases a conseqüència de la pallissa que li havia propinat el seu marit. Així ho ha anunciat la portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, segons ha explicat l'agència Efe. El Govern balear es persona en totes les causes de mort per violència masclista.

Costa ha expressat la "profunda repulsa" del Govern per l'assassinat. "La mort ens interpel·la a tots com a societat i ens demostra que som una democràcia incompleta, perquè mentre les dones continuen patint discriminació o violència pel fet de ser dones, no podem dir que som una societat justa i igualitària", segons ha afirmat la portaveu. També ha demanat a la ciutadania "militància activa" contra la violència masclista.

La dona, d'origen suec, és la primera víctima mortal de la violència masclista d'aquest any a les Illes Balears. L'agressor, de 55 anys, està en presó preventiva a Palma per ordre judicial des de fa una setmana i ja tenia antecedents per violència masclista contra la víctima. El 2016 el varen detenir per agredir-la i el març de l'any passat es va dictar una ordre d'allunyament de sis mesos contra ell, però el termini s'havia acabat el setembre passat.

Després de conèixer la notícia de la mort, el Parlament balear va interrompre dimarts la jornada de plens extraordinaris per fer un minut de silenci en senyal de condemna. Tots els diputats presents a la Cambra varen participar en l'acte, a petició del president, Vicenç Thomàs, que els va convidar a sumar-se al minut de silenci per "la mort de Cristina, la veïna de Palma assassinada per una violenta agressió masclista de la seva parella".

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, per la seva banda, va emetre un comunicat de premsa per condemnar els fets. "Es confirma la pitjor de les notícies. Lamentam la mort d'una altra dona després de ser atacada pel seu marit i traslladam el nostre més sincer condol a la família", va declarar la delegada Aina Calvo. "Són uns fets esquinçadors. Hem de continuar més unides i units que mai en la lluita contra la xacra social de la violència masclista", va afegir Calvo.

stats