Societat 02/12/2020

El Govern permetrà reunions de 10 persones per Nadal i allargarà el toc de queda

Totes les comunitats autònomes aplicaran el confinament perimetral, excepte les Balears i les Canàries

E. N.
2 min
El centre de Palma amb els llums de Nadal.

PalmaEs van concretant els detalls de com serà aquest Nadal en pandèmia. El Govern balear permetrà reunions de fins a 10 persones i allargarà el toc de queda a la una i mitja de la nit per Nadal, segons ha informat aquest dijous la consellera de Salut, Patrícia Gómez, després del Consell Interterritorial. La limitació de les trobades s'aplicarà els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 de gener. En el cas de la restricció a la mobilitat nocturna, s'endarrerirà els dies 24 i 31 de desembre.

Amb tot, la consellera ha avançat que les mesures s'aprovaran previsiblement dia 15 d'aquest mes mitjançant un decret de Presidència. El mateix dia es revisaran les restriccions actuals per contenir els contagis de coronavirus, que a Mallorca i a Eivissa són actualment les establertes pel nivell d'alerta sanitària 3; a Menorca, del nivell 2; i a Formentera, de l'1.

En la reunió entre els consellers de cada comunitat i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha acordat que totes les comunitats es confinaran perimetralment, menys les Balears i les Canàries, pel seu caràcter insular. La novetat és que també es permetran els desplaçaments al lloc de residència habitual o de la família.

El Ministeri de Sanitat ha fet una sèrie de recomanacions per a aquestes dates, com que els estudiants restringeixin les trobades deu dies abans d'anar a casa seva i que en les reunions no es mesclin més de dues unitats familiars. També es recomana que s'organitzin les compres amb antelació per evitar aglomeracions i als governs autonòmics que ampliïn els horaris del transport públic pel mateix motiu.

"Tindrem un Nadal diferent i esperam que només sigui un any", ha dit la consellera. Ha valorat el "consens molt majoritari" que hi ha hagut entre els diferents territoris i ha assegurat que les mesures van en el sentit del que es plantejava des de les Balears. D'altra banda, ha recordat que, tot i que la situació sanitària és millor que a la majoria de comunitats, encara és "de risc". "Estam a una incidència d'uns 200 casos per 100.000 habitants fa setmanes i no aconseguim baixar", ha reblat. Gómez també ha fet referència al pont de la Constitució, que "ja hi pot haver retorn de ciutadans de les Illes i, per tant, s'han d'extremar les mesures".

stats