Societat 27/12/2021

El Govern obre un expedient sancionador a BCM

Han aparegut imatges per les xarxes socials de l'interior de la discoteca on no es respectava cap mesura de seguretat

ARA Balears
1 min
Discoteca BCM, Magaluf.

PalmaEl Govern de les Illes ha anunciat que té intenció de començar a sancionar els establiments d'oci nocturn que han incomplert les mesures de protecció contra la covid-19. De moment, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears, l'única a la qual s'ha obert expedient sancionador és la discoteca de Magaluf BCM.

La proposta de sanció arriba després que s'hagin fet virals diversos vídeos que mostren l'interior de la discoteca el dia de la nit de Nadal. L'Executiu les ha considerades "intolerables" i per això també s'ha anunciat que hi haurà un pla especial de control per a la nit de Cap d'Any.

Segons ha explicat el Govern, la nit del 31 de desembre a l'1 de gener hi haurà un operatiu amb una vigilància intensa sobre els establiments on es produeixen més concentracions de persones. A més, l'Executiu ha amenaçat amb el tancament del sector si continuen aquests incidents. Ho considerarien una "llàstima", ja que "hi ha hagut un gran esforç de la majoria d'empresaris que es podria veure neutralitzat per la irresponsabilitat d'uns quants".

Cal recordar que les sancions que preveu el decret sancionador són de 100 a 3.000 euros per a infraccions lleus, de 3.001 a 60.000 euros per a infraccions greus i de 60.001 a 600.000 euros per a incompliments molt greus.

A banda d'aquest anunci, el director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal) s'ha reunit amb el president de l'Associació Balear d'Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE), Miguel Pérez Marsá, amb la presència del director de la discoteca BCM, Jaime Lladó, per exigir l'estricte compliment de les normes per contenir la pandèmia.

stats