Societat 03/01/2021

El Govern no descarta anunciar noves restriccions aquest dilluns

La consellera Patricia Gómez ha advertit que la situació a Eivissa "s'ha complicat"

Ara Balears
1 min
La consellera Patricia Gómez avui a l'escola Anselm Turmeda

PalmaLa consellera de Salut i Consum de les Balears, Patricia Gómez, ha explicat aquest diumenge al matí que el Govern "estudia si a partir d'aquest dilluns es pren un altre acord per revisar la situació de cada una de les illes". Segons ha declarat en una visita a l'escola Anselm Turmeda –on Salut fa un cribratge per la zona bàsica de Son Serra-la Vileta–, el Govern ja ha detectat "els brots de Nadal, dels dies 24 i 25 de desembre".

Tot i això, l'illa que més preocupa és la d'Eivissa, on "la situació s'ha complicat", segons Gómez. Segons les dades de dissabte, la incidència acumulada a 14 dies de la gran de les Pitiüses és de 246 casos per cada 100.000 habitants.

Mallorca supera el llindar dels 600 casos des del 23 de desembre i ahir va arribar als 607, després de superar el màxim de 650 casos dia 29. La resta d'illes es mantenen estables. Menorca té a hores d'ara 149 casos per cada 100.000 habitants i Formentera, 421. D'aquesta manera, la mitjana de les Balears es troba en 538, que duplica l'espanyola.

Així mateix, la consellera ha avançat algunes de les dades de la situació sanitària de les Balears, que es tradueixen en bones notícies per als hospitals. "Tenim set pacients menys a les unitats de cures intensives (UCI) que la setmana passada, quan vàrem arribar a tenir-ne més de 90", ha explicat. Segons Gómez, avui hi ha 82 persones a les UCI de les Illes, set menys que ahir.

stats