Societat 05/05/2020

El Govern intentarà que els hotels no paguin l'ecotaxa el mes de setembre

Perquè no hagin d'abonar el que no han ingressat davant la falta de turistes

Ara Balears
2 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaLa consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, assegura que el Govern treballa per evitar que "els hotels paguin l'impost del turisme sostenible el mes de setembre", ja que amb la crisi sanitària no venen turistes i, d'aquesta manera, no "hauran de pagar el que no han ingressat". Així ho ha dit aquest dimarts en el ple de Parlament en resposta a una pregunta del diputat del Partit Popular, Antoni Costa, qui l'ha acusada de "manca d'empenta política i d'idees per afrontar la situació".

"Destinacions com Sicília i altres comunitats, ja estan adoptant mesures per reactivar el turisme, mentre que Balears es manté en l'ecotaxa", ha dit Costa. Per la seva banda, Sánchez ha recalcat que aquest impost s'abona per mòduls que es calculen en funció de l'ocupació d'anys anteriors i que, "òbviament s'hauran de modificar, per tal de no pagar per l'ingrés del turista que no ha vingut".

El diputat del PP també s'ha mostrat preocupat per altres impostos, com ara el "cànon d'aigua que paguen els establiments turístics encara que estan tancats". I ha demanat a la consellera si el Govern "els pensa reduir". En aquest sentit, Sánchez ha defensat que l'Executiu continua amb "la voluntat d'adaptar el sistema tributari a la realitat econòmica i que sigui just, redistributiu i amb criteris de progressivitat".

En el mateix torn de preguntes, Costa ha demanat quines seran les "mesures extraordinàries" per afrontar la situació econòmica derivada de la pandèmia, entre elles ajudes a pime i autònoms, liquiditat i "reducció d'impostos per a les empreses i les famílies almenys durant el 2020".

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que, davant "una crisi econòmica terrible", l'actuació haurà de ser "a mitjà i llarg termini" i que ara el repte principal és "garantir la seguretat sanitària tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic per poder reactivar l'economia". Així mateix, ha dit que el Govern adoptarà "mesures tributàries concretes", entre elles allargar el termini per pagar diversos tributs, així com la condonació d'interessos. A més, afegeix, el l'Executiu treballa per "reordenar el sistema tributari i adaptar-lo a la nova realitat econòmica".

stats