Societat 10/12/2020

El Govern fa 91 inspeccions i proposa 41 multes per incomplir la normativa covid els darrers deu dies

D'aquestes intervencions efectuades entre el 30 de novembre i el 9 de desembre, 73 s'han desenvolupat a Mallorca, amb 36 actes aixecades

Ara Balears
2 min
L'operatiu extraordinari que va anunciar la Conselleria es va posar en marxa la setmana passada. / ISAAC BUJ

PalmaEls equips formats per inspectors del Govern i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat han aixecat 41 actes per incompliments relacionats amb excessos d'aforament i d'horaris i ús de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració els darrers deu dies. A més, l'Executiu ha informat que s'han fet 91 inspeccions a locals comercials, zones d'oci i espais públics.

D'aquestes intervencions, efectuades entre el 30 de novembre i el 9 de desembre, 73 s'han desenvolupat a Mallorca, amb 36 actes aixecades; 6 a Menorca, amb resultat de només una acta; i 12 a Eivissa, on també s'ha aixecat només una acta, segons ha destacat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

En aquest sentit, la consellera Isabel Castro ha declarat aquest dijous al programa Al Dia d'IB3 Ràdio que des de l'inici de la pandèmia s'han aixecat 322 actes d'infracció i s'han proposat sancions per valor de 700.000 euros. A més, ha dit Castro, "s'han tancat quatre locals".

L'operatiu extraordinari que va anunciar la Conselleria es va posar en marxa a principi de la setmana passada en previsió del pont de la Constitució i es perllongarà durant totes les festes nadalenques.

El Govern ha apuntat que des de l'inici de la campanya d'inspeccions coordinades el juliol, s'han fet 1.057 intervencions arreu de les Illes i s'han aixecat 766 actes d'infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en els operatius. Per illes, Mallorca suma 623 inspeccions i 482 actes; Menorca, 146 inspeccions i 131 actes; Eivissa, 251 inspeccions i 126 actes, i Formentera, 37 inspeccions i 24 actes.

Castro ha demanat responsabilitat individual per evitar que les imprudències que puguin cometre uns pocs acabin perjudicant el conjunt de la ciutadania. "Els professionals dels cossos de seguretat estan donant el 100% per protegir la salut de tots. No es mereixen altra cosa que el nostre compromís cívic i la responsabilitat de tots nosaltres", ha manifestat la consellera.

A l'entrevista a IB3 Ràdio, Castro ha recordat que les sancions poden arribar als 600.000 euros, per exemple, "per organitzar una festa, però participar-hi també pot suposar sancions fins a 60.000 euros".

stats