Societat 22/02/2022

El Govern inspeccionarà els minimarkets de Palma arran de les queixes veïnals

La Guàrdia Civil també col·labora en la campanya engegada per revisar les condicions en què es venen begudes alcohòliques en aquests establiments

ARA Balears
1 min
Efectes de la botellada al passeig Marítim de Palma en una imatge d'arxiu

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha engegat a través de les direccions generals de Comerç i Consum una campanya d'inspecció dels minimarkets de Palma, en què també col·laborarà la Guàrdia Civil. La mesura s'ha posat en marxa arran de les queixes veïnals per la venda d'alcohol a altes hores de la matinada, les quals ha fet arribar la defensora de la ciutadania.

Així, l'objectiu de la campanya és revisar les condicions en què es venen les begudes alcohòliques i informar els propietaris i treballadors perquè dissuadeixin del seu consum durant la matinada al carrer o a l'entrada dels locals. Segons ha informat l'Executiu en un comunicat, aquest fenomen s'ha detectat en alguns minimercats de Palma –ubicats al carrer d'Aragó i al passeig Marítim–, els quals ho fan possible gràcies a l'horari extensiu que tenen.

Aquestes situacions es donen especialment després que tanquin els bars i locals d'oci i han generat nombroses queixes veïnals per renous i incidents provocats pels consumidors. En aquest sentit, el director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, ha declarat que "tot i els esforços de l'Ajuntament i la Patrulla Verda per actuar davant les denúncies de veïns, el quadre sancionador és tan lax amb aquests casos que a alguns d'aquests establiments els compensa afrontar les multes i continuar amb l'activitat".

"Després d'aquesta campanya, que mantindrem el temps que calgui per mitigar el problema, traslladarem la informació a l'Ajuntament perquè avaluï si cal modificar les ordenances municipals d'horaris o quadres sancionadors", ha manifestat Piñol. El director general també ha afirmat que "l'objectiu de la campanya no és punitiu, sinó restaurar la convivència veïnal i coordinar-nos les administracions per donar resposta a les reclamacions del nostre veïnat".

stats