Societat 25/01/2019

El Govern ha iniciat l'estudi del procés d'integració dels serveis d'emergència

La consellera Pilar Costa ha deslligat aquesta iniciativa del paper jugat per l'112 durant les inundacions del Llevant

Ara Balears
1 min
Un dels helicòpters de l'112 durant les inundacions de Sant Llorenç.

PalmaEl Govern balear ha iniciat l'estudi del procés per a la integració de la gestió de les emergències i la creació d'un cos unificat d'actuació amb la vista posada en la pròxima legislatura, però la consellera de Presidència, Pilar Costa, ha volgut deslligar aquesta iniciativa de l'actuació que varen tenir el serveis d'emergència durant les inundacions de Llevant.

"És un estudi rigorós que abastarà aquesta legislatura i segurament part de la que ve", ha indicat Pilar Costa, que com a consellera de Presidència ha participat aquest divendres en la primera reunió de la comissió governamental que dissenyarà el projecte.

A més, Costa ha recordat que juntament amb la titular d'Administracions Públiques, Catalina Cladera, aquest dijous va visitar el centre de coordinació d'emergències del País Valencià per conèixer la seva organització i els recursos de què disposa.

La portaveu ha incidit que el projecte d'integració de la gestió i els cossos d'emergències no significa posar en qüestió l'operatiu desplegat en la torrentada d'octubre al Llevant de Mallorca.

"Volem ser molt exigents (...). Mirar endavant i de cara al futur donar una millora a la ciutadania", ha ressaltat Costa, que ha agraït l'esforç dels professionals de diferents administracions que "es varen deixar la pell" per ajudar els damnificats per la riuada.

stats