Societat 01/05/2021

El Govern posa a exposició pública l'estudi informatiu del tramvia de Palma

Durant aquest període es podran presentar al·legacions al projecte, que preveu unir el centre de la ciutat amb Son Espases

2 min
Aquest és el traçat que seguirà el tramvia des de plaça d'Espanya a Son Espases

PalmaEl Govern ha iniciat l'exposició pública durant trenta dies de l'estudi informatiu de la connexió de tramvia entre el centre de Palma i l'hospital de Son Espases, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat aquest dissabte. Durant aquest període s'hi podran presentar al·legacions.

La Conselleria ha demanat informes als organismes i entitats que poden estar implicades en el projecte i com va indicar la Comissió Balear de Medi Ambient. L'estudi informatiu inclou alternatives en el traçat de la connexió i de viabilitat econòmica. L'opció més adequada, segons el document, és que el tramvia surti de la plaça d'Espanya.

Quan passi el termini d'exposició pública, el projecte continuarà la tramitació, que implicarà acabar els tràmits amb la Comissió Balear de Medi Ambient perquè s'aprovi definitivament. El Govern també continuarà treballant amb l'Ajuntament de Palma per avançar en el projecte de la xarxa de tramvia al municipi, que inclou el tram entre la plaça d'Espanya i l'aeroport de Son Sant Joan, i entre l'aeroport i la Platja de Palma.

La Conselleria preveu que el tramvia connecti el centre de Palma i l'hospital en 15 minuts, amb un recorregut de 4,7 quilòmetres i nou aturades. Durant el recorregut compartirà una part del traçat del tren de Sóller i passarà per les zones de Gaspar Bennàssar, la Plaça de Toros i Son Oliva. La línia també connectarà les piscines de Son Hugo i l'IES Son Pacs, el polígon de Son Rossinyol i el de Son Castelló. Igualment, el tramvia també passarà per zones de nou creixement, com Son Ferragut i la barriada de l'Amanecer.

Cal recordar que fa unes setmanes es va fer públic un informe de la Regidoria de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma, liderada per la sobiranista Neus Truyol, que qüestionava el projecte del Govern. El batle socialista, José Hila, va rebutjar les propostes del document, però l'endemà mateix Truyol va assegurar que estava a favor del projecte malgrat l'informe.

stats