Societat 14/07/2021

El Govern impulsa un informe sobre la situació del català a les Balears

S'hi recolliran les dades disponibles de diverses fonts i incidirà en les actuacions dels poders públics

ARA Balears
1 min
Joves xerrant el català.

PalmaLa Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana ha acordat impulsar l'elaboració d'un informe sobre la situació actual del català a les Illes. El Govern ha destacat que s'hi recolliran les dades disponibles de diverses fonts i incidirà en les actuacions dels poders públics, responsables del procés de normalització d'acord amb l'Estatut d'Autonomia. Així, ha apuntat l'Executiu, es podrà determinar quins són els objectius que no s'han complert i els que queden pendents.

Aquest informe, que elaborarà la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració dels diferents membres del Consell Social, es durà a la propera sessió de la Comissió Permanent perquè l'elevi al ple d'enguany, previst per a final d'any. Posteriorment, es remetrà als poders públics.

A la reunió de la Comissió Permanent també es va acordar fer una trobada de consells socials de la llengua catalana aquesta tardor a fi de compartir experiències i millorar la participació en el si d'aquests òrgans assessors. El Consell Social de la Llengua Catalana de les Balears farà arribar la invitació al Consell Social de la Llengua Catalana de Catalunya i al Consell Social de les Llengües del País Valencià.

Així mateix, es va aprovar redactar una proposta de pla d'actuacions per a l'any 2022 adreçat als membres del ple del Consell Social i en general als poders públics, a fi d'orientar la seva actuació en matèria de política lingüística. Se sol·licitarà la participació dels diferents membres del Consell Social perquè hi facin aportacions a fi de completar la detecció de necessitats.

stats