Societat 06/09/2019

El Govern exercirà de part acusadora a l'atropellament d'una dona per part de la seva parella

L’acusació popular defensarà que es tracta d’un presumpte homicidi o assassinat en grau de temptativa

Iván Martín
1 min
La parella de la dona atropellada conduïa un taxi en el moment de perpetrar l'atac masclista.

MaóEl Consell de Govern ha autoritzat l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se i exercir l’acció popular com a part acusadora, en nom de l’administració, en el procediment penal iniciat davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos de Ciutadella pel presumpte cas de violència de gènere ocorregut el passat 22 d’agost en aquest municipi, quan un home va atropellar la seva parella amb el cotxe presumptament de manera intencionada.

L’acusació popular exercida pel Govern en aquest cas, en què la jutgessa ha obert diligències per lesions, defensarà que es tracta d’un cas de presumpte homicidi o assassinat en grau de temptativa o frustració, i que l’agressió soferta per N. G. pot constituir un delicte de violència contra les dones. Així ho defensa un informe elaborat per l’Institut Balear de la Dona, entitat que ha sol·licitat, a través de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, la personació de l’Advocacia en el procediment.

L’acord aprovat aquest divendres pel Consell de Govern és una passa necessària per a la personació de l’Advocacia, tal com disposa la Llei de règim jurídic de l’administració. Així mateix, l’any 2008 el Consell de Govern va adoptar un acord pel qual s’autoritzava l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se com a acusació en tots els judicis penals per casos de violència exercida contra les dones en què s’hagin produït la mort o lesions greus de la víctima.

stats