Societat 17/06/2021

El govern espanyol inclou el tramvia de Palma en el pla de projectes estratègics aprovat per la UE

Podrà obtenir finançament directe dels Fons Next Generation

ARA Balears
1 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

PalmaL'Executiu balear ha informat aquest dijous que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 'España Puede', aprovat per la Comissió Europea, inclou el projecte del tramvia de Palma dins un dels eixos estratègics d'actuació anomenats components. D'aquesta manera, el tramvia podrà obtenir finançament directe dels fons Next Generation.

El Govern ha destacat que es tracta d'una passa important dins l'estratègia de les Balears de cercar vies de finançament a través dels fons europeus per avançar "en aquest projecte clau en el model de mobilitat sostenible".

La Conselleria ha explicat que el projecte de tramvia està inclòs dins el Component 1, 'Pla de Xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans'. Aquest component té entre els seus objectius impulsar la descarbonització de la mobilitat urbana, la millora de la qualitat de l'aire i de la qualitat de vida de les ciutats.

Segons ha exposat el Govern, el tramvia de Palma respon a aquests criteris pel fet de ser un servei de transport col·lectiu d'alta capacitat, totalment electrificat i que permetrà "fer un important salt qualitatiu en la xarxa de transport públic de l'àrea metropolitana de la ciutat".

D'aquesta manera, el tramvia és inclòs, de manera addicional, en el conjunt de les inversions en rodalies arreu del conjunt de l'Estat perquè té, segons consta en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, els mateixos avantatges mediambientals i compleix tots els criteris establerts per la Comissió Europea.

stats