El govern espanyol eliminarà les mascaretes als interiors el 20 d'abril

Només hospitals, residències i transport públic quedaran exclosos del canvi, que arribarà després de Setmana Santa

2 min
Un grup de turistes amb mascareta

MadridEl govern espanyol deixa per a després de Setmana Santa l'eliminació de les mascaretes als interiors. La mesura l'aprovarà el consell de ministres del pròxim 19 d'abril, segons ha avançat La Sexta i ha confirmat l'ARA. Ara bé, hi haurà excepcions: continuaran sent obligatòries en hospitals, residències d'avis i al transport públic. Aquest dimarts es va reunir la comissió de salut pública, on els experts van proposar que les mascaretes als interiors no es retiressin fins després de Setmana Santa i que no fos per a tots els espais. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha posat oficialment sobre la taula la proposta en el Consell Interterritorial de Salut que es reuneix aquest dimecres, on s'hauria d'aprovar aquesta nova mesura, que es publicaria al BOE el 20 d'abril i seria efectiva a partir d'aquell dia.

A l'espera que aquest dimecres ofereixi més detalls en roda de premsa, Darias ha avançat que en la resta d'espais es recomanarà l'ús "responsable" de mascaretes quan hi hagi aglomeracions i es demanarà a les persones vulnerables que la portin sempre a sobre. En l'àmbit escolar, la ministra ha dit que "per descomptat" no caldrà portar-la si bé se'ls aconsellarà als professors amb factors de vulnerabilitat que se la posin. Segons Darias, aquesta flexibilització de la mascareta és possible perquè "afortunadament" Espanya compta amb un "altíssim nivell d'immunització" i una situació epidemiològica "en un context favorable".

Amb tot, la Comunitat de Madrid ha demanat que la mesura sigui efectiva "ja" perquè la ciutadania fa "vida normal" a la pràctica i la mascareta als interiors "ja no és efectiva com a mesura de control", segons expliquen fonts del govern madrileny.

stats