Societat 09/06/2022

El Govern enviarà 15 policies locals de Mallorca al Sant Joan de Ciutadella

El nombre total de voluntaris de Protecció Civil serà de 38

Iván Martín
2 min
Dispositiu de la Policia Local de Ciutadella.

CIUTADELLAEl Govern balear ha decidit reforçar el dispositiu de seguretat de les festes de Sant Joan de Ciutadella amb 15 policies locals, en el que representa la primera vegada que s'executa una mesura com aquesta. Així ho ha confirmat aquest dijous el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló, després d'assistir a la reunió de la Junta de Seguretat que ha servit per concretar el dispositiu de les festes.

D'aquests 15 agents que reforçaran el dispositiu, 7 són de Manacor, 4 són d'Inca i uns altres 4 són de Lloseta. Els acompanyarà un coordinador de l'Institut de Seguretat Pública de les Balears. Tots estaran a les ordres del cap de la Policia Local de Ciutadella, i faran una formació específica sobre el pla de seguretat de les festes abans de començar el servei. Arribaran a Menorca dia 22 de juny i seran a Ciutadella fins dia 25, de manera que cobriran els dies de més afluència de gent i de més actes programats.

D'altra banda, també es desplaçaran a Ciutadella una tècnica d'emergències, el cap de secció encarregat de les agrupacions de voluntaris de protecció civil, l'auxiliar administrativa encarregada dels voluntaris de protecció civil, 4 membres de la unitat operativa d'emergències de Mallorca i Eivissa i 2 vehicles, a més dels 2 que són de Menorca i els seus vehicles. Pel que fa als voluntaris de protecció civil, es desplaçaran 32 efectius i 7 vehicles des de Mallorca i Eivissa, a més dels 3 de l'agrupació de Ciutadella i 3 més d'altres municipis de l'illa. En total, seran 38 voluntaris.

Finalment, també hi seran presents els 32 alumnes que actualment fan el curs de capacitació per accedir a la categoria de policia local de Menorca, que faran un servei en pràctiques per reforçar el dispositiu.

stats