Turisme
Societat 28/09/2022

El Govern lliura els Premis del Turisme 2022 per reivindicar el "lideratge turístic de les Balears"

Armengol ha afirmat que aquest posició de prominència de l'Arxipèlag li permet també "liderar el creixement econòmic i de l'ocupació"

ARA Balears
2 min
Guardonats dels Premis del Turisme 2022 durant la VI Nit del Turisme.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha lliurat avui els Premis del Turisme 2022 durant la VI Nit del Turisme, que ha tingut lloc a la Misericòrdia (Palma), amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol; del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i altres autoritats de la comunitat. Aquestes distincions honorífiques es dediquen a iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes Balears i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.

Durant la seva intervenció en la gala, Francina Armengol ha celebrat el "lideratge turístic de les Illes Balears, que ens permet també liderar el creixement econòmic i l'ocupació" i ha agraït tant als consells insulars com als ajuntaments, empresaris i treballadors "la feina conjunta: tots sabem el que hem lluitat i treballat perquè aquesta temporada ens hagi permès sortir del malson".

VI Nit del Turisme

La presidenta del Govern també ha recordat que, no obstant això, "hem sabut fer això sense deixar de planejar de manera valenta i clara el model que volem per al futur", fent "una aposta per la qualitat i la sostenibilitat" i aprovant mesures com la nova Llei turística, "que no té com a objectiu créixer més, sinó repartir la riquesa que genera el turisme entre tota la societat".

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per part seva, ha defensat el compromís del Govern amb aquests guardons i ha lloat l’aposta conjunta i l’esforç del sector per superar les amenaces i afrontar una recuperació com més ràpida millor, en un moment en què ja s’han assolit els nivells previs a la pandèmia.

VI Nit del Turisme

En aquesta línia, Negueruela ha recordat que les Illes Balears mantindran la seva aposta per incrementar la qualitat des d’una perspectiva sostenible. "Hem de fomentar els principis de l’economia circular, centrant-nos en models de negoci basats en la diferenciació i innovació i que siguin respectuosos amb el medi ambient", ha afegit, alhora que ha posat èmfasi en la necessitat d’impulsar la formació entre els treballadors del sector, "per ser més productius, eficients i competitius".

L’acte ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), amb la col·laboració del Consell Insular de Mallorca.

Alguns dels guardonats han estat K de Kose Kose, per la innovació turística; Vila Le Blanc, com a millor iniciativa de responsabilitat social; Fundació Deixalles, per les bones pràctiques en matèria d’ocupació turística; o Manuel García Arenas i Cecilia Brizuela Mosquera, com a treballadors i treballadora del sector turístic; entre altres.

stats