Societat 14/10/2020

El Govern destina 1,5 milions de l'ecotaxa a projectes d'investigació

Cada un rebrà un finançament màxim de 120.000 euros

Ara Balears
1 min
L'objectiu és incrementar la generació de coneixement científic, tecnològic i la recerca de qualitat

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest dimecres destinar 1,5 milions d'euros de la recaptació de l'impost del turisme sostenible per ajudar a projectes d'investigació científica i tecnològica entre els anys 2020 i 2024. Així ho ha anunciat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, segons indica l'Executiu en una nota.

Costa ha explicat que cada projecte rebrà un finançament màxim de 120.000 euros. Aquesta partida servirà per reforçar el sistema de ciència, tecnologia i innovació de les Balears. L'objectiu és incrementar la generació de coneixement científic i tecnològic i la recerca de qualitat, tant per internacionalitzar les activitats i la publicació dels resultats com per contribuir a donar resposta als principals reptes de la societat al Pla de ciència, tecnologia i innovació 2018-2022.

A més, l'Executiu també ha autoritzat una convocatòria d'ajudes valorada en 648.000 euros per poder contractar personal d'investigació pel mateix període que la línia anterior. En concret, s'espera que es puguin contractar fins a 14 tècnics de suport a tasques d'investigació, i serà la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca l'encarregada de posar en marxa el tràmit de la subvenció.

stats