Mobilitat
Societat 09/05/2023

El Govern donarà 2.000 euros perquè els taxistes amb llicència temporal accedeixin al lloguer del vehicle

El municipi va aprovar recentment la creació de 25 llicències

ARA Balears
1 min
Imatge dels taxis a Calvià.

PalmaLa Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball atorgarà ajuts de 2.000 euros al mes perquè els taxistes obtinguin llicències temporals als municipis perquè puguin accedir al lloguer d'un vehicle per donar el servei. En concret, segons ha explicat el conseller Iago Negueruela a Calvià, l'ajuda és de 2.000 euros al mes durant un màxim de quatre mesos per llicència de taxi.

Negueruela i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han explicat la línia d'ajuts activada per l'Executiu. Rodríguez ha recordat que el passat divendres en el ple del Consistori es va aprovar la creació de 25 llicències temporals per al municipi, per donar servei des de dia 30 de juny fins al setembre.

També han dit que des de l'Ajuntament s'habilitarà una partida de 30.000 euros (1.200 euros per vehicle per finançar el cost d'adequació per a la instal·lació del taxímetre temporal, llums de 'lliure' i 'ocupat' o retolació del vehicle). A l'acte, també han assistit el conseller delegat d'OK Mobility, Otham Ktiri, qui ha avançat que la seva empresa disposarà de la flota suficient per facilitar al sector aquests lloguers.

stats