Societat 29/10/2020

El Govern vol destinar un 3% de la recaptació de les taxes de joc a la prevenció

Yllanes ha dit que per a l'any que ve es reservarà una partida pressupostària per digitalitzar i modernitzar el Servei de Joc, a fi d'exercir un major control

Ara Balears
2 min
Una sala de joc.

PalmaEl vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha anunciat que proposarà que es destini un 3% de la recaptació de les taxes de joc a subvencionar actuacions de prevenció que duran a terme organitzacions socials. Yllanes ha explicat que "es tracta d'una mesura necessària" i ha destacat "la gran feina feta per aquestes organitzacions en la lluita contra la ludopatia, sobretot entre la població més jove o vulnerable".

El vicepresident també ha anunciat que per a l'any que ve es reservarà una partida pressupostària per digitalitzar i modernitzar el Servei de Joc, a fi d'exercir un major control. L'Executiu ha destacat que la Direcció General de Comerç controla més de 5.000 màquines B i C (conegudes com a escurabutxaques) i, per aquest motiu, ha dit que "aquesta digitalització ens permetrà controlar de manera més exhaustiva que la seva activitat respecti la normativa vigent"

Yllanes ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquest dijous, amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d'Atzar, amb la portaveu de l'associació Juguesca, Antònia Miralles; la coordinadora de Drogues de Salut Pública, Xisca Bibiloni; el gerent de FAPA Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, i el director de comunicació de Projecte Home, Toni Parets.

Per altra banda, el vicepresident ha recordat les mesures de regulació del joc que ha aplicat el Govern aquest darrer any, com ara el nou Decret per al joc del bingo, que actualment es troba en exposició pública, i la moratòria de dos anys per autoritzar noves sales de joc a les Illes. La Conselleria ha destacat que una altra de les mesures que s'han aplicat enguany és la creació de l'Observatori del Joc en Línia i l'habilitació d'una oficina d'atenció a les persones autoprohibides.

stats