El Govern reconeix la dificultat de controlar les empreses de joc perquè tecnològicament "està segles enrere"

Yllanes ha comparegut al Parlament per explicar les línies d'actuació de l'Executiu en matèria de transició ecològica, indústria i comerç

El vicepresident del Govern,  Juan  Pedro  Yllanes , ha reconegut davant el Parlament la dificultat de controlar el món del joc a causa de la gran capacitat tecnològica de les empreses del sector, que deixa "segles enrere" l'Administració. El vicepresident ha comparegut davant la Comissió d'Economia del Parlament de les Illes per donar a conèixer les línies bàsiques d'actuació de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

A més de parlar de la política de canvi climàtic, indústria i comerç, també s'ha referit al sector del joc, que entra dins les seves competències, i ha destacat que el principal objectiu  és  combatre les  addiccions  que provoca aquesta activitat, principalment entre  els menors . Ha explicat que s'incrementaran les inspeccions i es farà una política per tal d'informar, prevenir i tractar els efectes negatius del joc, tot i que ha reconegut que l'Estat concentra la major part de les competències en el sector.

Segons  Yllanes , el joc  en línia  és el que més dificultats crea, ja que complica molt el control de l'accés de les persones amb ludopatia o els menors en comparació amb l'activitat que es produeix en establiments oberts al públic.

Transició energètica

Bona part de la intervenció del vicepresident s'ha centrat en l'àmbit de la transició energètica, i ha destacat que ha demanat una reunió urgent amb la ministra en funcions de Transició Ecològica, Teresa Ribera, "perquè no es pot perdre ni un minut en matèria de transició energètica". En la reunió vol tractar, sobretot, de la reconversió de les centrals tèrmiques de les Illes.

Yllanes  ha reiterat l'aposta del Govern en matèria de transformació energètica, detallant alguns dels projectes que es volen impulsar, com l'increment d'instal·lacions d'autoconsum en aparcaments públics o cobertes d'edificis.

Pel que fa al comerç i  la política industrial, ha respost a la preocupació del representant del PP, Sebastià Sagrera, sobre la pèrdua d'importància institucional d' aquests sectors  amb els canvis dins l'organigrama del Govern, destacant que són àmbits clau per propiciar un canvi del model productiu de les Illes.

Sobre la intenció de reduir el nombre de creuers a Palma i el seu possible impacte sobre el petit comerç de Palma, ha indicat que està a favor d' aquesta limitació  i reducció, però ha asenyalat que ha d'anar acompanyada de mesures per compensar aquests comerços.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF