Societat 27/08/2020

El 6% dels joves atesos a Projecte Home els darrers 10 anys ha estat per problemes relacionats amb les tecnologies

L'entitat ha destacat que en el 69% dels casos els nivells acadèmics eren primaris i el 48% no tenia feina

Ara Balears
1 min
Creix l'addicció a la tecnologia digital entre els joves.

PalmaDels 1.176 joves (menors de 24 anys) atesos a Projecte Home en els darrers 10 anys a les Illes, el 6% ha estat per problemes relacionats amb les tecnologies digitals i el 94% per addicció a alguna substància, segons les dades facilitades per l'entitat.

Projecte Home ha destacat que si ens centram en el nivell d'estudis, en el 69% dels casos els nivells acadèmics eren primaris. Amb referència a la situació laboral, el 48% dels joves no tenia feina, i l'edat d'inici de consum de drogues se situa en els 14,7 anys. L'entitat ha subratllat que aquestes dades corroboren que la prevenció es converteix en un factor clau per afrontar els riscos de les addiccions com un dels majors problemes socials i de salut.

Aquest dimecres, s'han complit 33 anys del naixement de Projecte Home, que ha celebrat l'aniversari d'una manera atípica per les circumstàncies sanitàries, però ho ha fet remarcant el seu compromís amb les persones vulnerables, la societat i també amb els joves, que estan en procés de creixement i que en aquests moments "estan en una situació d'incertesa, que genera gran preocupació amb vista al seu futur".

stats