Política 25/02/2020

El Parlament aposta per les campanyes de prevenció com a eina per combatre l'addicció al joc en línia

Demanarà al Govern un diagnòstic de la "realitat" del joc a les Balears

Ara Balears
1 min
El joc en línia capta cada vegada més seguidors joves -la majoria homes-, que comencen apostant quantitats petites de diners a diferents tipus d’esports.

PalmaEl Parlament balear ha aprovat amb el suport de tots els partits una iniciativa d'Unides Podem perquè l'Executiu faci un diagnòstic de la "realitat" del joc en línia a les Balears i posi en marxa campanyes de prevenció de conductes addictives, de manera especial entre els menors.

Segons dades de Projecte Home, el 2018 un 4% de la població de les Illes balears va reconèixer que havia apostat doblers en línia els darrers 12 mesos i un 7,5% en el cas de joves d'entre 15 i 24 anys.

La diputada d'Unides Podem Antonia Martín ha defensat aquesta iniciativa perquè "Balears ha de ser la comunitat autònoma líder en la prevenció de l'addicció al joc". Martín ha recordat també que l'addicció al joc online "destrossa no només la vida de persones individuals, sinó també les de les seves famílies". "Avui podem i hem de llançar als afectats un missatge de seguretat i d'esperança: d'aquest pou és possible sortir-ne i des d'aquí els ajudarem", ha sentenciat la representant d'Unides Podem.

Martin ha subratllat que necessiten més dades sobre aquesta addicció a Balears per dissenyar polítiques i eines "eficaces" per conèixer en "profunditat aquesta problemàtica" i posar en marxa actuacions de prevenció.

stats