El Govern crea un observatori d'apostes en línia per a la prevenció de la ludopatia

Aquest nou organisme informarà dels trastorns i els comportaments addictius, compulsius o patològics

Les Balears disposen des d'aquest dilluns de l'Observatori del Joc en Línia, del Videojoc i d'Addiccions Derivades, la missió del qual serà analitzar aquestes activitats per prevenir l'increment dels casos de ludopatia, segons ha informat el Govern.

L'Executiu ha assenyalat que aquest observatori és una iniciativa pionera a l'Estat i que estarà dirigit per la Direcció General d'Innovació.

Segons l'acord de creació, aquest nou organisme funcionarà amb recursos propis de la Comunitat Autònoma, i no suposarà cap cost addicional per als comptes públics. Quan sigui necessari, la Direcció General de Comerç s'encarregarà de fixar un pressupost d'acord amb les inversions previstes per any o per actuació.

Analitzar i prevenir el joc en línia

L'objectiu de l'Observatori és "cercar, desenvolupar, publicar i distribuir informació referent a les noves modalitats de jocs d'atzar i amb doblers que puguin generar comportaments addictius, compulsius o patològics", segons ha explicat el Govern. La informació obtinguda s'adreçarà a administracions públiques reguladores del joc: el govern espanyol, el Govern balear, els ajuntaments, els serveis d'inspecció o les policies, però també a altres administracions implicades, professionals i a l'opinió pública.

L'Observatori del Joc en Línia informarà dels trastorns i els comportaments addictius, compulsius o patològics, i també de la seva prevenció, afectacions i tractaments. Per aquest motiu, posarà en marxa campanyes periòdiques i publicarà una memòria anual on es reculli tota l'activitat realitzada per l'Observatori.

La Comissió Tècnica encarregada de la constitució de l'Observatori ha estat formada per la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General d'Innovació, la UIB, l'Associació Juguesca i l'Observatori Balear de la Societat de la Informació. També hi han participat Projecte Home i el Pla d'Addiccions i Drogodependència de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF