Societat 18/04/2018

El Govern destina més de 800.000 euros a ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Actualment, a Balears hi ha més de 200 establiments públics i privats amb capacitat de produir energia

M.cifre
1 min
Pplaques fotovoltaiques a l'Hotel Portitxol

PalmaTots els particulars i empreses que tinguin la intenció d’instal·lar plaques fotovoltaiques opten a una ajuda del Govern de les Illes Balears. Aquest seguit d'ajudes econòmiques compten amb una partida de més de 800.000 euros (davant els 600.000 que es pressupostaren l’any passat), per fer front a l'increment de la demanda per part d'empreses i particulars. L’objectiu d’aquestes ajudes és, segons que ha explicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, “fer possible una transició energètica a llarg termini que ens permeti arraconar els combustibles fòssils i disposar d’un entorn més net”.

Actualment, a les Illes Balears hi ha més de 200 establiments públics i privats que proporcionen un total de 7.000 kW. Amb els anys, "les empreses són els grans demandants d'aquest sistema d'energies", ha assenyalat Pons, cosa que evidencia el canvi de consciència de la població. Un clar exemple és el de l'hotel Portitxol, en què "apostam per l'energia solar a través de plaques fotovoltaiques per produir la nostra pròpia energia. Hem instal·lat bombetes led per reduir el consum", explica el director de l'hotel, Michael Anstrom. Aquest canvi els proporcionarà un estalvi d'uns 2.000 euros anuals.

Es tracta d'una manera de reduir emissions, apostar pel medi ambient i alhora, fer una inversió rendible. "La vida útil de les plaques és de 20 o 30 anys, cosa que vol dir que una vegada rendibilitzada, el particular o l'empresa pot gaudir de 15 anys d'energia gratuïta", explica el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard.

stats