Societat 13/05/2021

El Govern destina 17,3 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local

800.000 euros són de la Conselleria d'Educació i es destinaran a la neteja de centres escolars pel covid-19

1 min
Reunió dels consellers de Presidència i Educació amb el president de la FELIB

El Govern destina enguany 17,3 milions d'euros als ajuntaments de les Balears a través del Fons de Cooperació Local. Aquesta xifra s'ha de desglossar en dues parts: 16,5 milions que igualen la partida de l'any passat i 800.000 euros que aporta la Conselleria d'Educació per ajudar els consistoris amb les despeses de la neteja dels centres d'Infantil i Primària pel covid-19. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller d'Educació, Martí March, s'han reunit aquest dijous amb el president de la FELIB, Antoni Salas, per tractar els criteris de repartiment, els quals seran els mateixos que l'any passat. La població tindrà un pes del 50% en el repartiment, mentre que el criteri de solidaritat suposarà el 34,25%. El fons manté altres variables com els trams de població a municipis de menys de 25.000, 15.000 i 5.000 habitants, o la insularitat i la doble insularitat. Garrido ha destacat "l'esforç" del Govern per mantenir aquesta aportació malgrat la pandèmia.

D'altra banda, Martí March ha apuntat que el cost de la neteja dels centres educatius s'ha incrementat un 20% a causa del coronavirus i ha agraït la feina dels ajuntaments per garantir la seguretat de les escoles i fer possible que el curs s'hagi desenvolupat sense gaires incidències. Els 800.000 euros que aporta Educació es repartiran en funció del nombre de centres dels municipis. Palma rebrà 180.000 euros.

Per part seva, Antoni Salas ha qualificat l'acord de "satisfactori" i ha comentat que aquesta ajuda és "molt important" perquè els consistoris han hagut d'assumir moltes despeses sobrevingudes a causa del coronavirus.

stats