Societat 01/05/2020

El Govern aprova una declaració institucional amb motiu del Dia internacional del treball

Amb el lema '1 de maig, un dia per a la unitat', l'Executiu vol reivindicar el valor dels treballadors per la millora de la societat

Ara Balears
2 min
Un cambrer fent feina a un restaurant de les Illes. / ARA BALEARS

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una declaració institucional amb motiu de l'1 de maig, Dia internacional del treball. Amb el lema '1 de maig, un dia per a la unitat', el text que ha publicat l'Executiu té l'objectiu de reivindicar el valor dels treballadors per a la millora de la societat balear.

"Avui, 1 de maig, la festa de les treballadores i treballadors, és una data assenyalada per repassar la història de les relacions laborals, per reivindicar drets i també per recordar les responsabilitats i obligacions que ens pertoca a cadascú de nosaltres per millorar el nostre model tant econòmic com social i de convivència", destaca la declaració.

El text apunta que el Govern balear ha demostrat que amb el Diàleg Social s'ha "pogut avançar en la recuperació de drets i s'ha fet evident que aquest factor ha permès continuar creixent econòmicament i de manera més competitiva".

La declaració institucional també fa referència a la crisi generada pel coronavirus i subratlla que les dures mesures que s'han hagut de prendre per evitar l'expansió del virus "ens obliguen a fer nous esforços per recuperar-nos de la situació, amb el convenciment que en sortirem reforçats i amb nous objectius per al nostre mercat laboral". Afegeix que, amb la tornada a la normalitat, "se'ns obriran nous escenaris on el treball ha de ser l'objecte central del debat per evitar els errors del passat i avançar cap a una major qualitat a l'ocupació".

L'Executiu no s'oblida del paper dels sindicats i recorda que la seva tasca serà fonamental per continuar avançant en la senda de la qualitat de l'ocupació i la defensa dels drets dels treballadors. "També és important destacar l'exercici de responsabilitat que han demostrat a l'hora d'arribar a acords. El Govern continuarà treballant en aquesta línia, a fi de sortir d'aquesta crisi d'una manera més reforçada", conclou la declaració.

stats