Societat 01/05/2020

Els sindicats demanen que no se surti de la crisi del coronavirus igual que el 2008

Aprofiten el Dia del treballador per reclamar polítiques públiques i privades per afrontar la crisi

Ara Balears
2 min
Enguany el Dia del treballador serà virtual.

PalmaEls sindicats UGT i CCOO de les Balears han aprofitat el Dia del treballador per reclamar que la sortida d'aquesta crisi no es faci de la mateixa manera que "la del 2008". "Només en podrem sortir per la via expansiva, la de la inversió pública i privada", i per això, "necessitarem polítiques que vagin més enllà de la nostra comunitat, fins i tot del nostre país", ha dit el secretari general de CCOO de les Balears, José Luis García.

En aquest sentit, aposten per una major atenció "als sectors clau que orientin el model econòmic cap a una altra realitat" i que es tingui en compte "tant la protecció social com la crisi climàtica", ha afegit García.

Consideren que la necessitat més "immediata" és protegir les persones. Per això, els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) han de tenir "una continuïtat i anar més enllà de la força major", apunta García. Només així "els treballadors tindran una prestació, no es desvincularan de l'empresa i no destruirem treball a curt termini", ha afegit.

Per part seva, el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, també ha reivindicat un canvi de model productiu amb la intenció de reforçar la protecció social i una fiscalitat progressiva. "Necessitam pagar impostos de manera proporcional als nostres ingressos", i que "qui més té i guanya sigui qui més paga", apunta.

En aquest sentit, els sindicats han denunciat la "paradoxa" que suposa que els treballadors "dels serveis essencials" siguin els que "tenen pitjors condicions laborals i salarials". Per això, García ha convidat a fer una "reflexió sobre la societat que estam construint i els pilars econòmics que ens sostenen".

Amb motiu d'aquest Dia del treballador, els sindicats han convidat la població a sumar-se a la "manifestació virtual" de l'1 de maig, que es fa entre les 13.30 h i les 14.30 h, a través de WhatsApp i xarxes socials amb el hashtag #josocprimerdemaig. Les activitats continuaran durant el dia. De 17.00 a 20.00 h es retransmetrà.

stats