Societat 29/06/2021

El Govern i el Consell de Menorca ultimen la posada en marxa del servei Atura't

Per atendre i derivar menors amb conducta sexual abusiva

Iván Martín
1 min
El Consell de Menorca avança en la protecció dels menors.

MaóLa conselleria d'Afers Socials del Govern balear, la Fundació Institut Socioeducatiu l'Estel i el Consell de Menorca han aprovat aquesta setmana el conveni de col·laboració que permetrà l'entrada en funcionament del servei Atura't, que té com a objectiu derivar i atendre persones de menys de 14 anys amb conducta sexual abusiva i sotmeses a una mesura de protecció jurídica.

Atura’t és un programa especialitzat en l’avaluació de menors i joves amb conducta sexual abusiva i que se centra en el desenvolupament d’un enquadrament d’avaluació i intervenció holístic i multidisciplinari, enfocat en els riscs, les necessitats i les capacitats de recuperació. Cal destacar que l’equip multidisciplinari estarà integrat per professionals de l’àmbit de la psicologia, la pedagogia, el treball social i l’educació social.

Amb aquesta nova iniciativa es pretén oferir un nou servei a través de professionals especialitzats a Menorca, i el repte és aconseguir que els menors i joves que requereixin aquest servei puguin desenvolupar habilitats i actituds apropiades per assolir un estil de vida satisfactori i sense reincidències.

A través del conveni signat, el Consell aporta una quantitat màxima de 4.476 euros, mentre que el Govern balear es farà a càrrec dels professionals especialitzats en la matèria.

stats