Societat 20/11/2020

El govern espanyol concedeix 63.000 euros pels danys de la DANA a Selva i Santanyí l'estiu de 2019

Les ajudes serviran per reparar o restituir infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis que varen quedar malmesos durant els temporals

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEl govern espanyol ha concedit 63.146 euros d'ajudes per pal·liar els danys causats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) durant els mesos d'agost i setembre de 2019 en els municipis de Selva i Santanyí, una concessió publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat. Concretament, Selva rebrà 50.687 euros i Santanyí, 12.459 en subvencions, a través del Consell de Mallorca, pels desperfectes provocats pel temporal, ha informat l'agència Efe.

En l'àmbit estatal, l'executiu destinarà 47,8 milions a entitats locals de 13 comunitats pels danys causats per temporals, incendis i altres catàstrofes naturals que hagin passat entre juny i setembre de 2019, segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Balears en un comunicat.

Les ajudes corresponen a la convocatòria per diferents catàstrofes en diferents territoris, entre les quals una DANA amb fortes pluges que va recórrer d'oest a est la Península i les Balears els dies 25, 26 i 27 d'agost de 2019. Posteriorment, entre el 12 i el 16 de setembre del mateix any, un altre temporal va causar grans desperfectes al territori. Amb aquestes subvencions es faran obres per reparar o restaurar infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal.

stats