Societat 09/05/2022

El Govern commemora el Dia d'Europa amb una crida als valors democràtics i la condemna de la invasió russa d'Ucraïna

L'acte, que s'ha fet al museu Es Baluard, ha inclòs un concert de música i dansa

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha clausurat l'acte institucional.

PalmaEl Govern ha fet aquest dilluns l'acte institucional del Dia d'Europa amb una crida als valors democràtics i d'unitat del continent i la condemna de la invasió russa d'Ucraïna. L'acte, que s'ha fet al museu Es Baluard, ha inclòs un concert de música i dansa dels alumnes del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. També hi ha hagut la projecció d'un vídeo enfocat en la defensa dels principis de la Unió Europea i de solidaritat amb el poble ucraïnès.

"El Govern se suma a la celebració dels 72 anys de l'embrió europeu amb una crida a la pau, els drets humans, la solidaritat, l'esperança, la llibertat i la prosperitat", ha exposat l'Executiu en una nota de premsa. La presidenta de les Illes, Francina Armengol, ha clausurat l'acte i ha recordat que "la pau mundial no es podrà salvaguardar si no feim un esforç que sigui equiparable als perills que l'amenacen".

Armengol ha rebutjat la invasió russa a Ucraïna, "una guerra a la porta d'Europa que ens recorda que els valors d'aquesta unió que començàrem a forjar cinc anys després de derrotar el nazisme encara estan en perill". També ha alertat de la importància de "protegir la democràcia dels perills que l'amenacen", en referència també als discursos d'odi i de qüestionament del projecte europeu i dels seus valors de convivència.

La presidenta balear ha valorat la "resposta" d'Europa a la pandèmia, la seva "unitat d'acció", i també, en aquest mateix sentit, a l'escenari actual derivat de la guerra a Ucraïna, amb una resposta solidària per a l'acolliment de persones refugiades.

stats