Societat 26/03/2020

El Govern de les Balears estudia com fer front a les despeses del petit i mitjà comerç

Potenciar les vendes en línia és una de les propostes per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus

Ara Balears
1 min
Les botigues s'han vist obligades a tancar

PalmaEl Govern de les Illes Balears estudia donar ajudes al petit i mitjà começ per pal·liar els efectes econòmics que ha provocat la pandèmia del coronavirus en aquest sector. Una de les propostes és potenciar el comerç en línia davant la nova situació i els canvis en els hàbits de consum derivats de l'estat d'alarma. Per això, el Govern estudiarà la possibilitat de promoure ajudes que permetin a les botigues i les pàgines web de les empreses locals estar millor posicionades a la xarxa i ser més visibles, segons ha indicat l'Executiu en una nota.

Així ho ha decidit aquest dimecres el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, que s'ha reunit amb el director general de Comerç, Miquel Piñol, i representants d'altres entitats com ara l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), l'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEF), la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i la Patronal d'Empresaris de Comerç de Balears (Afedeco).

També se cercaran vies per poder crear línies d'ajuts per poder dur a terme inversions en els negocis, i també destinar-les a la despesa fixa estructural amb la intenció d'evitar tancaments o acomiadaments.

L'objectiu principal d'aquestes propostes és donar un impuls necessari al petit i mitjà comerç, que esdevé clau per a la reconstrucció econòmica de la societat balear.

stats